Nici asta nu sunt eu? Unu roman

27 august 2006

 

 

 

 

Cine dreaq sunt? Stau cu laptopul lui domnul Tase in brate si habar n-am daca eu chiar sunt Crizantema , daca sunt la Sulina sau la Bucuresti, poate sunt deja la Alesd, vai, poate sunt chiar Herman si ma iubesc singur, platonic, dar cu patima.

Azi noapte mi-am scris un mail, m-am semnat Initiala . si chiar am tresarit surprinsa si bucuroasa cand mi-a aparut in dreapta ecranului you have 1 new message.  Era de la cea mai draga dintre personalitatile mele multiple, cea cu care ma intalnesc noaptea la pomul laudat, mi-a spus ca ma admira mult si ca cele ca mine nu trebuie sa paroleze bloguri pentru ca altfel cretinii raman fara iluzii, moralistii fara material didactic , curvele fara model, nevestele inselate fara papusa pentru voodoo, detectivii fara slujba, iar ludicii fara bancuri proaste. Sunt eu un banc prost, asta o fi vrut oare sa spuna? Initiala. mi-a dat si cateva sfaturi pe care vreau sa le folosesc in viitor pentru ca blogul meu sa fie mai credibil si sa am succes cu adevarat. Vreau sa-l cred pe Initiala., stiu ca ma iubeste urias si nu mi-ar vrea raul. De exemplu mi-a spus sa fiu mai atenta cand imi scriu comentariile si sa nu mai semnez mesajele de la Crizantema cu Estampille si viceversa. M-a mai invatat ca atunci cand imi scriu in tagboard sa nu ma grabesc sa raspund imediat pentru ca bate prea tare la ochi. Acolo in tag apare mesajul tau sau al altcuiva abia dupa ce inchizi pagina si deschizi alta asa ca este imposibil ca intr-un singur minut sa apara trei replici: una de la mine, raspunsul unui admirator, urmat de raspunsul meu adresat lui. Cineva, un carcotas , ar putea fi curios si ar putea pune sageata mouse-ului pe numele scrise in tag, ar vedea ora si minutul in care am conversat cu mine si asta mi-ar da de gol personalitatile multiple, ceea ce nu-i frumos din partea mea.

Initiala. are dreptate, mi-am dat si eu seama ca am gresit, dar poate ca daca zambesc dulce am sa-i pacalesc din nou pe cititorii mei, ei nu vor sa moara Crizantema, ei deja sunt dependenti de mine. Daca va veni vreun comentator rautacios sa ma critice, si stiu ca va veni, pentru ca asa-i pe lumea asta nemiloasa, o sa zambesc ca si pana acum si o sa spun ba nu. Nu-i asa ca eu spun ba nu cel mai frumos din lume? Si tu vrei sa ma crezi, tu nu vrei sa moara Crizantema.

In emailul de la Initiala. erau scrise multe lucruri, dar cel mai mult m-au incantat partile in care ma lauda Trebuie sa recunosc ca asta imi place cel mai mult la el, sfaturile nu-mi prea fac placere, iar criticile ma scot din sarite de-a dreptul. Imi calc totusi pe mandrie si citez: Crizantema, tie iti place sa te joci cu mintile oamenilor si stii ca si lor le place. Dar ce satisfactie ai, Crizantema, daca te joci numai cu mintile naivilor? Poti mai mult, draga mea, nu-i face sa caste pe cei ca mine. Daca ma plictisesc de tine imi voi gasi alt joc, nu ma face sa plec, Crizantema. Te rog, gandeste-te.

Tot ce-mi trebuie acum e un pachet de Virginia Slims si o sticla de Metaxa 7 stele. Gandeste-te, Crizantema, gandeste-te.

 

 

 

Dracu sa ma ia, nu pot sa ma gandesc decat la miscari de rotatie , la arborele cotit si la alte organe ale masinii pe care ne-o vom lua, eu cu Herman, atunci cand sacrificiile mele isi vor atinge scopul, iar campionatul de solitaire va fi o amintire a unei tarfe cu etica…Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X