albatros si atit

14 septembrie 2006
“parca ne cunoastem de undeva…sau doar aici neam intilnit? aici da, da cu siguranta. te urmaresc fascint. vi mereu cu prietena ta. ea vorbeste si tu taci. taci si maninci din prajitura aia de ma-nebunesti. maninci incet, abea atingi frisca. la inceput iti pui un strop pe virful limbii, o plimbi apoi pe cerul guri si dintrodata, hulpava incepi sa inghiti de parca ar veni sfirsitul lumii.”
 

 

 aerul din jur mi se parea de plumb. ma apasa pe umeri, pe ochi, in urechi si timplele mi se zbateau. cred ca si un ochi mi se zbatea, poate stingul, poate dreptul. ii tineam infipti in podea si ma intrebam ce vroia acel om de la mine. am zbughito la toaleta, sa-mi pudrez nasucul si s-o caut pe z, care ma parasise si ma lasase prada acelui necunoscut care ma tulbura produnf si foarte adinc.

 

am revenit in cofetarie , cu speranta ca el a plecat, sau macar z sa intors. dar nu, nu. nici ea intoarsa, nici el plecat. mi-am ascultat inima si l-am privit. parea decupat dintro pictura de Rubens . desi invaluit in fumul pipei, am deslusit suvitele carunte, muschii ce vibrau sub camasa descheiata la un nasture si verigheta de pe inelarul sting.

 

mi-a atins aratatorul si m-am speriat. apoi mi-a atins degetul mijlociu si m-am speriat din nou. dar nu, nu de el. m-am speriat de furnicaturile pe care le simteam de la ultimul fir de par din cap si pana la unghia degetului mare de la picior.

 

“…zzz, nu-ti fie teama, albatros. vreau doar sa te gust in felul meu. sa te adulmec. sa te miros. vreau sa imi aduci degetele nespalate dupa ce le-ai bagat unde alegi tu sa le bagi. te intorci la mine si ma lasi sa ghicesc. va fi jocul nostru, de nimeni stiut. da, albatros? te intorci? te intorci la mine sa te gsut? ”

 

nu pot sa raspund. am amutit. sa fiu eu muta asta? dar z? unde e? toanta naibi a plecat fara sa-mi spuna. sper ca a platit consumatia. si acum? unde sa fug? sau sa ma duc incet? as putea sa ramin pe

 

loc, ca nu m-am spalat pe miini. am avut o presimtire. am simtit. am preasimtit ca imi va cere acest lucru minunat si atit de intim.

 Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X