Indragostita

5 februarie 2007

Ti-am promis, jurnalule, ca-ti voi povesti despre cum m-am indragostit, dar nu stiu de ce n-am fost in stare pana acum… poate ca despre suflet e mai greu decat despre secs ca sa scrii. Dar s-o iau cu inceputul.

Intr-o zi frumoasa de dinainte de intrarea in ue ma cam plictisisem de misiunea de miss univers care trebuie doar sa fiu draguta cu toti prostii, asa ca m-am gandit cu capul meu de fosta secretara ca sa ma stabilizez in Romania… la Alejd e destul de frumoase imprejurimile si in plus mai pot sa stau si cu ochii pe Herman ca sa-l pazesc de raufacatoare care-i vor decat trupul de sofer viril, dar nici una sufletul, care eu sunt singura care stiu ce zace acolo. Asa ca am trimis un email la Agentie si i-am spus urmatoarele:

 

Draga Agentie,

 

subsemnata Mpule, domiciliata in Botswana si rezident pe termen delimitat in Romania, solicit incetarea colaborarii cu tine pe motiv de plictis si sictireala, care m-am saturat sa fac figuri de balet cand ma trag unii,

 

in poze, ceea ce nu-mi sta in caracter sa-mi castig existenta decat cu zambete si cu texte despre pacea lumii. Deci siktir si cauta-ma cand te-oi cauta eu.

 

 Cu respect, Mpule

 

 

N-am asteptat raspuns urgent, ci am inceput sa-mi caut o slujba prin ziare si reviste online si sa trimit cv-uri si scrisori de intentii bune la firmele de termopane cu directori mai tinerei, care le-am solicitat si poza fata verso inainte ca sa ma invite la interviu. Polo zice ca am fost nebuna, dar mie-mi plac lucrurile clare de la inceput asa ca nu mi-a pasat. In cele din urma am gasit un job care sa-mi convina, directorul e om insurat cu verigheta , groasa si la vedere, asa ca nu-mi bat capul ca ma cere si asta de nevasta ca Domnul Tase ca sa-mi strice viitorul. E un barbat inalt, brunet, cu un nas usor acvilin si cu privire de poet ratat in jungla afacerilor, adica exact ce-mi trebuie mie. Inainte de interviu m-am spalat pe corp si m-am dat pe urma cu Corpolino ca sa fiu mai pufoasa, ceea ce el a apreciat pozitiv din priviri si mi-a spus in vedere ca este familist convins cu frica de nevasta-sa si n-are chef de complicatii. Yupieeeee! Nici eu! Asa ca m-am angajat inainte de Revelion si am inceput slujba cu entuziasm si cu cateva zile libere, intru cat dracu face comenzi de termopane pana dupa sfantul Ion si chiar Valentin.

Dupa ce am inceput munca regulata (regulata bine inteles de Polo, o data la doua zile, ca doar nu suntem animale sa ne inmultim zilnic) mi-am dat seama ca acum firma mea este rivala fostei mele companii multi-sectoriste din capitala, cu filiala in Alejd, si ca Contabila cu lentile de contact sexual impreunata cu Herman sunt acum niste dusmani pe care ar trebui sa-i zdrobesc nemilos, asa cum si ei mi-au zdrobit mie sufletul, dupa tot ce-am facut pentru ei. Dar asta vad eu pe parcurs daca ma razbun sau ma multumesc doar ca sa il recapat pe Herman inapoi, sa mai jucam Solitaire ca altadat.

Intr-o dimineata am intrat in biroul directorului nou sa-i duc cafeaua si… atunci l-am vazut! Inima a inceput sa-mi bata cu putere, intelectul imi fu invadat de simturi si mi-am pierdut pentru o clipa uzufructul ratiunii. Era el! EL! Frumos, ingrijit, proaspat tuns, parca hranit cu potiuni magice… super! Masculin si totusi fragil, statea pe biroul directorului si ma privea, ma chema. Intr-o fractiune de secunda am realizat ca as putea sa-i dau totul, TOTUL! Grija, atentie, iubire, apa si vitamine. Viata lui in mainile mele, el dependent de mine, farmecul lui dependent de grija mea. Era cel mai frumos bonsai pe care-l vazusem vreodata. Indragostita de un bonsai viata mea capata noi dimensiuni, viata mea ar putea deveni un roman sau chiar un film.Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X